Zdravniki

mag. Alenka Višnar-Perović, dr. med., specialistka radiologijemag. Alenka Višnar-Perović, dr. med., specialistka radiologije, se je usmerila v ultrazvočno diagnostiko že, ko je bila le-ta še v svojih začetkih. Del študija je opravila v Združenih državah, svoje znanje pa je izpopolnjevala na številnih strokovnih srečanjih in kongresih. Zaposlena je bila na Inštitutu za radiologijo v UKC Ljubljana, kjer je bila dolgo vodja ultrazvočne diagnostike. Več let je predavala o ultrazvočni tehnologiji in diagnostiki. V povezavi s specialisti različnih vej medicine je delovala v mnogih raziskovalnih projektih. Napisala je številne članke v domače in tudi v tuje revije ter poglavja v strokovne knjige.
Pregledi: Ultrazvok trebuha in trebušnih organov, Ultrazvok vratu in ščitnice ter Ultrazvok skrotuma in testisov.

 
 
 
 
 
 

Prim. mag. Nadja Ružič Medvešček, dr. med., specialistka kardiologije,Prim. mag. Nadja Ružič Medvešček, dr. med., specialistka kardiologije, je vrsto let delala v UKC Ljubljana, na Kliniki za kardiologijo in na Kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja. Aktivno je sodelovala pri razvoju neinvazivne kardiologije v Kliničnem Centru in drugih zdravstvenih ustanovah v Sloveniji. Redno predava študentom, splošnim zdravnikom in specialistom in je avtorica številnih člankov s področja srčnega popuščanja, bolezni srčne mišice in srčnih zaklopk ter ehokardiografije.
Pregled: Ultrazvok srca.

 
 
 
 
 
 

Vikor Videcnikmag. Viktor Videčnik, dr.med., specialist interne medicine, je bil vrsto let vodja angiološke službe na Kliničnem oddelku za žilne bolezni in konziliarni angiolog v Kliničnem centru v Ljubljani. Sodeloval je v strokovnih timih z intervencijskimi radiologi in angiokirurgi na rednih konzilijih, kjer razvrščajo bolnike za rekanalizacijske posege na ožilju. Na raziskovalnem področju se je prvi začel ukvarjati z lokalnim trombolitičnim zdravljenjem arterijskih zapor. Še vedno objavlja članke o neinvazivni ultrazvočni diagnostiki ožilja in sodeluje na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih s tega področja. Je pionir v ultrazvočnih preiskavah ožilja v našem prostoru. Svoje znanje je na Medicinski fakulteti, na ultrazvočnih šolah in prek individualnega učenja posredoval številnim generacijam zdravnikov.
Pregledi: Ultrazvok vratnih žil, Ultrazvok arterij spodnjih okončin ter Ultrazvok ven spodnjih okončin.

 
 
 
 
 
 

Vladka SalapuraDoc. dr. Vladka Salapura, dr.med., specialistka radiologije, se že vrsto let ukvarja s področjem mišičnoskeletne radiologije in kot predavateljica aktivno sodeluje pri organizaciji tečajev in ultrazvočnih šol namenjenih izobraževanju zdravnikov specialistov in specializantov iz področja mišičnoskeletnega ultrazvoka. V sodelovanju s kliničnimi strokami je vključena v različne znanstveno raziskovalne projekte, je mentorica specializantom radiologije za področje mišičnoskeletne radiologije in redno predava študentom, splošnim zdravnikom in specialistom različnih strok. Objavila je več člankov v domačih in tujih strokovnih revijah.
Pregled: Ultrazvok mehkih tkiv in sklepov.

 
 
 
 
 
 

Bojana CernelcBojana Černelč, dr. med., specialistka interne medicine ter specialistka radiologije. Ima dolgoletne izkušnje z ultrazvočno diagnostiko kot specialistka radiologije v UKC Ljubljana. Vseskozi se dodatno izobražuje na številnih simpozijih in delavnicah v tujini in Sloveniji. Pripravila je več znanstvenih člankov na področju ultrazvočne diagnostike in aktivno sodelovala na mednarodnih kongresih, poleg tega je veliko znanja prenesla na mlajše kolege.
Pregledi: Ultrazvok trebuha in trebušnih organov, Ultrazvok vratu in ščitnice ter Ultrazvok skrotuma in testisov.

 
 
 
 
 
 

Mateja OgulinMateja Ogulin, dr. med., specialistka radiologije.
Pregledi: Ultrazvok trebuha in trebušnih organov, Ultrazvok vratu in ščitnice, Ultrazvok skrotuma in testisov ter Ultrazvok žil pri motnji erekcije.

 
 
 
 
 
 

Miljeva RenerMiljeva Rener, dr.med., specialistka radiologije je bila zaposlena na Onkoloskem inštitutu v Ljubljani, kjer je bila vrsto let vodja Konzilija za netipljive lezije v dojkah. Izpopolnjevala se je na številnih delavnicah, strokovnih srečanjih in kongresih. Na mamografskih šolah je predavala specialistom različnih strok. V domače in tuje strokovne revije je prispevala več člankov.
Pregled: Ultrazvok dojk.

 
 
 
 
 
 

Uros MazicMag. Uroš Mazić, dr. med., specialist pediatrične kardiologije, dela v UKC Ljubljana, v Službi za kardiologijo na Pediatrični Kliniki in na Interni kliniki na Kliničnem oddelku za žilne bolezni in Kliničnem oddelku za kardiologijo. Aktivno sodeluje pri razvoju pediatrične kardiologije in športne kardiologije. V UKC Ljubljana opravlja vlogo konzultanta pediatrične kardiologije in se aktivno ukvarja predvsem z neinvazivno funkcionalno diagnostiko, kardiomiopatijami, motnjami srčnega ritma, srčnim popuščanjem in preprečevanjem nenadne srčne smrti, sodeluje pri kardiokirurškem programu, vključen pa je tudi v klinične znanstveno raziskovalne projekte. Izobražuje specialiste pediatre in specializante pediatrije na področju ultrazvoka srca pri otrocih in mladostnikih.Predava študentom, splošnim zdravnikom in specialistom in je avtor številnih člankov in poglavij v knjigah s področja pediatrične kardiologije , športne kardiologije in motenj ritma.
Pregled: Ultrazvok srca, Fetalni ultrazvok srca.

 
 
 
 
 
 

Dušan LogarPrim. dr. Dušan Logar, dr. med., specialist internist, specialist za revmatologijo, se že vrsto let ukvarja s področjem mišično-skeletnega ultrazvoka pri bolnikih z različnimi revmatičnimi boleznimi na Kliničnem oddelku za revmatologijo, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, kjer je uvedel tudi z ultrazvokom vodene punkcije sklepov, burz in kitnih ovojnic. Po izobraževanju v Nemčiji, je leta 2005 pridobil certifikat Nemškega združenja za ultrazvočno diagnostiko v medicini – DEGUM, kasneje pa je svoje znanje mišično-skeletnega ultrazvoka nadgrajeval v Italiji, na Nizozemskem, Danskem, v Franciji in v Španiji. Kot predavatelj je aktivno sodeloval pri organizaciji dveh tečajev mišično-skeletnega ultrazvok, namenjenih izobraževanju zdravnikov specialistov in specializantov. Objavil je več člankov v domačih in tujih strokovnih revijah.
Pregled: Ultrazvok mehkih tkiv in sklepov.

 
 

Ana Katarina Lampel NovakAna Katarina Limpel Novak, dr. med., specialistka radiologije.
Pregled: Ultrazvok mehkih tkiv in sklepov.

 
 
 
 
 
 

Saša StaparskiSaša Staparski Dobravec, dr. med., specialistka radiologije.
Pregled: Ultrazvok trebuha in trebušnih organov, Ultrazvok vratu in ščitnice ter Ultrazvok skrotuma in testisov.

 
 
 
 
 
 

Jana AmbrožičJana Ambrožič, dr. med., specialistka kardiologije.
Pregled: Ultrazvok srca.

 
 
 
 
 
 

Maša GergarMaša Gergar, dr. med., specialistka radiologije.
Pregled: Ultrazvok trebuha in trebušnih organov, Ultrazvok vratu in ščitnice ter Ultrazvok skrotuma in testisov.

 
 
 
 
 
 

Daša ZugwitzDaša Zugwitz, dr. med., specialistka kardiologije.
Pregled: Ultrazvok srca.

 
 
 
 
 
 

Barbara Ereženas. dr. Barbara Eržen, dr. med., specialistka interne in kardiovaskularne medicine.
Pregled: Ultrazvok žil.

 
 
 
 
 
 

Andrej WogrinAndrej Wogrin, dr. med., specialist radiologije.
Pregled: Ultrazvok dojk.