Piškotki

Pogoji uporabe

Pozdravljeni na uradnem spletnem mestu diagnostičnega centra UltraLab d.o.o., s sedežem na naslovu Tržaška cesta 10, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju “UltraLab” ali “mi”). Zahvaljujemo se za izkazano zanimanje in upamo, da boste na naši spletni strani našli odgovore na vprašanja v zvezi z našimi storitvami.

Omejitev odgovornosti

Šteje se, da se z vstopom na UltraLabovo spletno stran strinjate z navedenimi pogoji uporabe. Če se z njimi ne strinjate oz. se strinjate le delno, priporočamo, da te spletne strani ne uporabljate.

Informacije, dostopne na spletni strani UltraLab so izključno informativne narave in nimajo pravnega učinka. UltraLab si bo prizadeval redno posodabljati informacije na spletnem mestu, ne prevzema pa odgovornosti za morebitne napake ali neažurne informacije, zlasti tiste, ki se nanašajo na cenik storitev. UltraLab si pridržuje pravico do spremembe cene pregledov, ki so navedene na UltraLabovi spletni strani skladno z vsakokratnimi spremembami cenika in v odvisnosti od obsega svetovanja za posameznega pacienta. Velja cena na dan potrditve termina za pregled.

Vsebina UltraLabove spletne strani oz. vsakršne in vse zdravstvene informacije so prav tako informativne. UltraLab na spletni strani ne daje zdravstvenih nasvetov in tovrstna pojasnila se ne smejo uporabljati oz. tolmačiti na ta način. Za vsa vprašanja, povezana z vašim zdravstvenim stanjem, se obrnite na osebnega zdravnika ali na drugo pristojno zdravstveno ustanovo.

UltraLab ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki je posledica tehničnih napak ali začasne nedostopnosti UltraLabove spletne strani.

 
Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb. Te povezave so objavljene zgolj v pomoč, pri čemer UltraLab ne prevzema nobene obveznosti ali odgovornosti glede vsebine, točnosti, dostopnosti, varnosti, varovanja osebnih podatkov ali druge vsebine teh spletnih strani. Uporaba spletnih mest tretjih oseb je podvržena pogojem uporabe zadevnih spletnih strani.

Izmenjava informacij z UltraLabom preko e-komunikacijskih kanalov

Kontaktni naslovi, objavljeni na UltraLabovi spletni strani, niso namenjeni posredovanju podrobnosti o vaši zdravstveni anamnezi, zdravstvenih težavah ali pošiljanju zdravstvene dokumentacije, zato prosimo, da nam takšne korespondence ne pošiljate. UltraLab ne prevzema odgovornosti za morebitno razkritje takšnih osebnih podatkov zaradi elektronske oblike prenosa podatkov.

UltraLabov spletni obrazec je namenjen zgolj zaprosilom za določitev termina pregleda, za druga splošna vprašanja, ki se nanašajo na UltraLab in njegove storitve, pa je na razpolago kontaktni elektronski naslov. UltraLab si pridržuje pravico, da ne odgovori na elektronsko pošto oz. da nanj odgovori z zamudo, pri čemer s tem v zvezi ne prevzema nikakršne obveznosti ali odgovornosti.

Obvestilo o avtorskih in drugih pravicah

Celotna vsebina spletne strani, vključno, vendar ne omejeno na tekste, grafične prikaze, slike fotografije ter njihovo razporeditev, kot tudi UltraLabov logotip, so zaščiteni s pravicami avtorskega prava, pravicami industrijske lastnine ter/ ali z drugimi pravicami. Prepovedano je kakršnokoli razširjanje ali druga uporaba vsebine spletne strani.

Pravila uporabe piškotkov

Z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje uporabljamo na spletnem mestu družbe Ultralab d.o.o. piškotke za spremljavo obiskanosti spletne strani.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se preko brskalnikov prenesejo na napravo, s katere uporabnik dostopa do interneta. Piškotke z namenom prilagajanja oz. izboljšanja uporabniške izkušnje uporablja večina spletnih mest. Spletni brskalnik, preko katerega uporabnik dostopa do interneta, piškotke prenese ob prvem obisku spletne strani, ob nadaljnjih obiskih pa lahko preveri, ali je piškotek posameznega spletnega mesta že prisoten. Če je temu tako, brskalnik uporabi podatke iz piškotka in preko njih komunicira s spletno stranjo ter lahko prilagodi prikazano vsebino posameznemu uporabniku oz. posreduje analitične podatke upravljavcu spletne strani, ki na podlagi teh podatkov z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje prilagaja vsebino spletne strani uporabniku. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, zaradi česar je brskanje po spletnih mestih bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran Ultralab uporablja sledeče piškotke:
Zapade v dveh letih po nastavitvi oz. zadnji osvežitvi.
Uporablja se preko Google Analytics za osebne nastavitve Google iskalnika.
Shranjuje obiskovalčeve nastavitve kot so jezik, regija, velikost teksta,
tip pisave, število rezultatov na stran, vklopljeno/izklopljeno Google varno iskanje.
PREF
Zapade v dveh letih po nastavitvi oz. zadnji osvežitvi.
Uporablja se pri Google Analytics za razločevanje različnih uporabnikov in različnih sej.
__utma
Zapade v 30 minutah po nastavitvi oz. zadnji osvežitvi.
Uporablja se pri Google Analytics za ugotavljanje le novih obiskov oziroma novih sej.
__utmb
Zapade takoj po zaprtju spletnega brskalnika.
Uporablja za isti namen kot __utmb, oziroma deluje kot __utmb – jev pomočnik.
__utmc
Zapade v 6 mesecih po nastavitvi oz. zadnji osvežitvi.
Določa način oz. mesto s katerega uporabnik dostopa na spletno stran.
__utmz
Zapade takoj po zaprtju spletnega brskalnika.
Se uporablja se za prikaz google zemljevida.
testcookie
Zapade takoj po zaprtju spletnega brskalnika.
Se uporablja se za prikaz google zemljevida.
khcookie
Zapade v 6 mesecih po nastavitvi oz. zadnji osvežitvi.
Deluje v povezavi s piškotkom PREF, a le za personifikacijo
Google Ads na drugih (partnerskih) spletnih straneh.
NID
Zapade v 24 urah po nastavitvi.
Uporablja se za shranitev nastavitve jezika (angleščina, slovenščina, italianščina).
icl_current_language

UltraLab prenese nenujne piškotke na napravo, preko katere dostopate do spletne strani, le v primeru, če v to privolite s klikom na »Strinjam se z namestitvijo spletnih piškotkov« v pojavnem okencu na spletni strani.

Uporabnik lahko shranjene piškotke kadarkoli preveri, oz. omeji ali onemogoči skladno z navodili spletnega brskalnika, ki ga uporablja, zato priporočamo, da s tem v zvezi preberete navodila brskalnika, ki uporabljate. V primeru kakršnihkoli težav v zvezi z nastavitvami glede piškotkov v brskalniku nas prosim kontaktirajte na enega izmed objavljenih kontaktnih podatkov.

Veljavno pravo in pristojnost

Pogoji uporabe spletne strani (vključno s tem pravnim obvestilom) so v skladu z veljavnim pravom v Republiki Sloveniji. V sporih, nastalih zaradi te spletne strani, ima izključno sodno pristojnost slovensko sodišče.